keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Tulevaisuudennäkymiä

Tämän blogin kirjoitustiheys näyttää vakiintuvan pidemmäksi, kuin sen alun perin ajattelin. Siitä huolimatta aikeissani ei ole lopettaa blogipostausten kirjoittamista, sillä omasta mielestäni tämä on hyvä ja mielenkiintoinen foorumi ajatusteni ilmaisemiselle – tai ainakin itse olisin kiinnostunut lukemaan jonkun kuuntelemani artistin kuulumisia hänen itsensä kirjoittamina. Toivottavasti sinä ajattelet samoin.

Tällä kertaa aikomuksenani on ruotia hieman sitä, mitä aion tehdä tulevan talven aikana. Menneet kevät ja kesä olivat kiireisempiä, kuin uskalsin odottaa: Pahan mielen lauluja -ep sai kiitettävän vastaanoton lehtijuttuineen ja arvosteluineen kaikkineen, ja lisäksi olen levyn tiimoilta saanut soittaa viimeisen puolen vuoden aikana seitsemän keikkaa (tai kymmenen, mikäli yksityistilaisuudet lasketaan mukaan). Kaiken kaikkiaan arvioisin, että debyyttijulkaisuni onnistui siinä, missä sen pitikin. Siitä huolimatta hiljalleen alkaa olla aika siirtää katse eteenpäin.

Muutin noin kuukausi sitten Helsinkiin. Olen aina pitänyt maamme pääkaupungista: tämä on meidän mittakaavassamme suuri ja eläväinen, ihmisten kirjo on kaikkiin suuntiin muuta maata laajempi ja ulkoasultaan kaupunki on kaunis niin merenrannalta kuin sisempääkin katsottuna. Myös musiikin näkökulmasta Helsinki on melko ylivoimainen, täällähän on verrattain huomattavasti enemmän musiikintekijöitä, tapahtumapaikkoja ja kulttuurielämää. Luulen kotiutuvani tähän kaupunkiin hyvin.

Helsinkiläistymistäni edistää huomattavan paljon se, että jo näin nopeasti olen onnistunut löytämään itselleni uuden treenikämpän. Muusikkona minulle on elintärkeää, että minulla on paikka, jossa voin harjoitella ja toteuttaa itseäni riippumatta päivästä, kellonajasta tai äänentasosta. Uusi harjoittelutilani Vallilan Musahotellilla on juuri tällainen, sanalla sanoen oikein mallikelpoinen toinen koti. Muuttolaatikoita pakatessani ajatuksissani kyti pieni pelko, että Helsingin treenikämppätilanne olisi huono, enkä onnistuisi löytämään kaupungista sopivaa harjoittelutilaa kuin vasta kuukausien päästä, mutta onnekseni voin todistaa pelkoni olleen turha.

Kotikaupungin vaihtumisen mahdollisuus on ollut tiedossa jo pitkään. Nyt, kun se on toteutunut ja olen asettunut aloilleni Helsinkiin, pääsen vihdoin myös toteuttamaan suunnitelman, joka on pyörinyt mielessäni jo kauan. Jo alusta asti tarkoituksenani on ollut kasata toimintani ympärille kokonainen livebändi. Kuten olen aiemmissani kirjoituksissani avoimesti kertonut, olen aina ollut lähtökohtaisesti bändimuusikko, ja sooloartistiksi siirtymisestäni huolimatta olen sitä edelleen. Näkemykseni mukaan soittamisen ilo on suurimmillaan silloin, kun ympärillä on kasa muusikoita, jotka yhteistoiminnallaan tekevät sävelistä niin maagisia, kuin ne parhaimmillaan voivat olla. Kaipaan tätä taikaa.

Kokonaisen bändin voimin onnistuisin myös tuomaan keikoilleni huomattavasti lisää ilmaisuvoimaa, sillä kyllähän useampi soitin yhdessä soi suuremmin kuin akustinen kitara. Tästä huolimatta suunnitelmissani ei ole kuitenkaan tyystin lopettaa akustisten soolokeikkojen soittamista, joten mikäli olet niihin mieltynyt, huoli pois. Lopputulemana mahdollisuudet olisivat avoinna soittaa mitä erilaisimmissa paikoissa aina sähköttömistä torpista suuriin saleihin asti – kieltämättä kutkuttava ajatus.

Kuten olen jo aiemminkin vihjaillut, myös uuden musiikin julkaisun vuoro koittaa jossakin vaiheessa. Haaveissani on, että seuraava äänite tehtäisiin tuon uuden bändikokoonpanon voimin. Todennäköisin julkaisuformaatti on laadukas single, joka päästettäisiin maailmaan hyvin tehdyn musiikkivideon saattamana. Tällä hetkellä mielessäni pyörii kaksi uutta laulua, jotka keikkojen myötä ovat nousseet äänittämättömien biisieni joukosta omiksi suosikeiksini. Vielä en kuitenkaan uskalla mainita näitä lauluja nimeltä, sillä bändisovitusten myötä mitä tahansa voi tapahtua. Ties vaikka takavasemmalta joku odottamaton biisi kiilaisi suoraan kärkipaikalle ja veisi julkaisupaikan näiden kahden ennakkosuosikin nenän edestä.

Aikataulut bändin perustamisen ja uuden julkaisun toteuttamiseksi ovat laveat, mutta toivottavasti saan molemmat asiat hoitumaan mahdollisimman nopeasti. Hätiköimään en kuitenkaan ala vaan pyrin parhaaseen mahdolliseen ratkaisuun molempien asioiden osalta. Jo tässä vaiheessa voitaneen tämä kuitenkin kirjoittaa auki, vaikka virallisemmat tiedotukset tekevät vielä tuloaan: jos olet taitava soittaja tai musiikkituotannon ammattilainen tai tunnet jonkun, joka on jompaakumpaa tai molempia, ota yhteyttä ja jutellaan asiasta enemmän.

Näiden pidemmän aikavälin tavoitteiden sivussa on yhtä kaikki vielä tätäkin vuotta muutama kuukausi jäljellä. Loppuvuodelle on tulossa vielä ainakin yksi keikka jokaiselle kuukaudelle: esiinnyn lokakuussa Helsingissä, marraskuussa Tampereella ja joulukuussa Kuopiossa. Tulevan vuoden keikkoja yritän parhaani mukaan myydä pitkin syksyä, jotta saisimme edes joitain valonpilkahduksia muutoin niin synkkään vuoden alkuun. Suunnitelmien toteutumista odotellessa nähdään siis keikoilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti